Fira jul och nyår utomlands

Skrivet av medgravyr 2018-11-18 0 Kommentar(er)

 

Gästinlägg av Helena från resebloggen FREEDOMtravel

 

Fira jul och nyår utomlands

Har du funderat på att fira jul och nyår utomlands? I år är det ”arbetstagarnas” jul, vilket innebär att man kan få en lång ledighet bara genom att ta några få dagars semester. Men vart ska man åka då? Vi bjuder på några förslag, både för dig som vill ha snö och för dig som drömmer om sol och bad.

 

Jul och nyår med krispig snö

Vill du fira jul och nyår utomlands, men tycker att snö är ett absolut måste vid juletid? Ett klassiskt alternativ är att åka på skidresa. Alperna bjuder på långa härliga backar, där du kan stanna på vägen och njuta av en kaffe, en öl eller en soppa, innan du fortsätter neråt genom solskenet. Tänk på att jul och nyår infaller strax innan den alpina högsäsongen startar, så det kan vara bra att kolla upp snöläget i förväg. Österrike, Schweiz, Frankrike och Italien bjuder på många fina skidorter. Ett annat alternativ, särskilt om man är ute efter lite lägre priser, är att kolla upp skidorter i Östeuropa, till exempel i Slovakien, Serbien eller Polen.

Om du inte vill åka skidor kan du passa på att besöka en vintrig storstad. Vad sägs till exempel om att uppleva en spännande stad som Moskva, New York eller Reykjavik över jul? Ännu mer vinteräventyr kan du få om du beger dig till norra Finland, där du kan uppleva äventyrliga aktiviteter som hundspann, pimpelfiske, snöskovandring eller kanske besöka jultomten i Rovaniemi.

 

 

Jul och nyår med härlig värme

Vill du helst komma så långt bort från snö och kyla som möjligt? Många söker sig till Thailand eller Kanarieöarna över jul och nyår för att njuta av sol och bad. I år visar resebyråernas bokningsstatistik också att det är populärt bland svenskarna att resa till Miami, Orlando eller Fort Lauderdale. Ytterligare ett resmål som lockar många resenärer i vinter är Dubai, med sina svindlande skyskrapor och sin glittrande lyx.

Om du vill resa till Asien, men är sugen på att se något annat än Thailand, finns det många spännande resmål att välja mellan. De södra delarna av Vietnam bjuder på ett härligt klimat vintertid, samt vackra stränder, vänliga människor och god mat. Ett annat fantastiskt land är Filippinerna, där du möter grön natur och långa sandstränder, samtidigt som priserna är bland de lägsta i Asien. Med tanke på att det finns 7000 öar i landet är chansen dessutom stor att du hittar din egen favorit.

 

 

Vill du hitta information om resmål?

På FREEDOMtravel hittar du Resa i världen – med reportage om 150 länder, skrivna av 80 svenska resebloggare

 

 

 

 

 

Taggar: freedom travel

Kommentera