Du behöver uppdatera din webbläsare för att sidan skall fungera optimalt

Skärbrädor

Skärbrädor


Skärbrädor med lasergravyr

Vi erbjuder exklusiva och hållbara skärbrädor i flera träslag och format. På samtliga går det att välja valfri text som graveras på ovansidan.


Visa:
Sortera efter:


Skärbrädor med egen text & design

Som present till vännen som gärna lagar mat, barnet som ska flytta hemifrån eller kanske till dig själv? En skärbräda med eget namn graverat är lika snygg som praktisk. 


Skillnad i form, gravyr och träslag

Välj skärbräda utifrån:

  • Form

Önskas en rund eller rektangulär skärbräda? Framförallt är det en smaksak gällande hur kocken trivs med formatet. Vi erbjuder samma gravyr oavsett modell. 

  • Träslag

Välj mellan ett mörkt träslag eller ljust gummiträ. Oavsett sker gravyren i ännu mörkare nyans. Önskas gravyren vara extra synlig rekommenderas det ljusare träslaget.  

  • Gummifötter och handtag

De mörkare skärbrädorna har både gummifötter och handtag. Gummifötterna sitter på nederkanten vilket innebär att den skyddas mot väta när den ställs upp efter handdisk. 

  • Gravyr – Mall + Text

Gravyr ingår i priset på samtliga skärbrädor. De flesta har en färdig mall varpå egen text sedan väljs. Det betyder även att antalet tecken som kan väljas varierar kraftigt mellan de olika modellerna. Önskar du skriva så mycket som möjligt rekommenderas modellen på bilden nedan. På överbågen kan 15 tecken väljas och på underbågen 65 tecken. 
Olja skärbrädan innan användning

Genom att olja in skärbrädorna inför första gången de ska användas kommer träet bli betydligt mer motståndskraftigt. Detta kan sedan ske löpande vid behov. Använd enbart olja som anges användas till detta ändamål. 

Tänk på att…

Färgskiftningar förekommer: Eftersom skärbrädorna är stavlimmade kan det förekomma färgskiftningar samt skillnader i nyanser mot de skärbrädor som presenteras på bild. 

Trä är ett levande material: Gravyren kan upplevas något olika beroende på träets individuella egenskaper. Trä är ett levande material och därmed kan resultatet bli något olika gång till gång. 

Mörkheten dämpas: Vi graverar alltid skärbrädorna två gånger för att skapa så tydlig gravyr som möjligt. Första gången den diskas med diskmedel kommer färgen bli något ljusare, vilket alltså är helt väntat. 

Enbart handdisk: Handdisk rekommenderas då maskindisk kommer att påverka träet betydligt hårdare vilket i längden minskar dess hållbarhet och funktionalitet.