Du behöver uppdatera din webbläsare för att sidan skall fungera optimalt

Whiskyglas

Whiskyglas

Ett riktigt whisky-fan dricker sin whisky ur ett speciellt glas.


Gör ditt whiskyglas ännu mer speciellt genom att få det graverat med mottagarens namn.

Gravyren ger detta redan fantastiska whiskyglas ett riktigt elegant utseende och blir ett fint minne för mottagaren.

Ge bort ett whiskyglas med gravyr som födelsedagspresent, fars dagspresent, 

eller till något annat speciellt tillfälle som kräver en speciell present!Visa:
Sortera efter:


Ett personligt whiskyglas med gravyr förhöjer upplevelsen

Att dricka whisky är för många en slags ritual. Ett personligt whiskyglas med gravyr kan få stunden att kännas extra trevlig och stämningsfull – speciellt när glaset kommer från någon som whiskydrickaren tycker om. 


Välja gravyr

Typsnitt, layout och antal egna tecken varierar beroende på vilket glas du väljer. Storlek på den egna texten varierar från motiv till motiv. Detaljerad information om storlek på texten och antal egna tecken du kan skriva in finns på respektive produktsida.


Glencairn

Väljer du Glencairn-glaset kan du välja mellan fyra olika layouter. Till exempel finns följande layout, där två rader text samt en skiljelinje mellan rad ett och rad två graveras:

 


 En annan layout som graveras med ett kursivt typsnitt och även detta med en enkel skiljelinje mellan rad ett och rad tv:

 
Ytterligare en annan layout där två initialer graveras


 
Tumbler

Layouten på tumblerglasen kommer i en rad olika varianter. De glasen med skär i sig graveras spegelvänt på undersidan, så att texten blir läsbar ovanfrån. Glas som inte har några skär i sig har en mängd olika designval. 


Till exempel kan du beställa vårt mest populära motiv. Ett elegant och stilrent motiv i form av en sköld med två tecken samt två rader med text under skölden:
 


Eller ett motiv till den jaktintresserade:
 De olika whiskyglasen

På Medgravyr hittar du de populära och prisvinnande Glencairn-glasen och de välbekanta Tumblerglasen. Vilka är skillnaderna?


  • Glencairn-glas. Glencairn-glas har en avsmalnande form som gör att dofterna blir mer koncentrerade vid öppningen. Det här är ett bra val för den som i hög utsträckning vill lukta på whiskyn innan den dricks. Av samma anledning är Glencairn-glaset populära vid whiskyprovningar, eftersom doften är en viktig del av att bedöma whiskys kvalitet.

    Dessutom lämpar sig Glencairn-glasens storlek och form väl för att snurra whiskyn. Det här gör man så att whiskyn får luft och avger mer dofter. Värt att notera om Glencairn-glasen är också att de har en fot, så att handen inte värmer upp innehållet.


  • Tumblerglas. Tumblerglasens form är karaktäristisk och välkänd för de allra flesta. Öppningen är bred vilket gör glaset mindre lämpat för den som gärna använder luktsinnet, men desto mer lämpat för den som vill dricka sin whisky med is.Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta oss via vår livechat eller e-post.  Chatten är aktiv dagtid när chat-ikonen visas i nedre högra hörnet.